Om oss

Jag heter Sofia Gylesjö och bor tillsammans med min man Daniel Eriksson och våra barn Noah och Lo i en liten by i Västerbotten ca 5 mil utanför Umeå. Våran familj består av whippet tikarna Safira, Jasmine och Astrid, vår hane Lillebror och katterna Semlan och Saga. 

Jag arbetar som sjuksköterska på Norrlands universitetssjukhus. Är uppväxt med familjens alla hundar så som collie, cocker spaniel, malteser och labdrador men sen så kom dagen då jag verkligen ville ha en alldeles egen hund. Mamma kom hem en dag och sa att hon visste precis vad som skulle passa mig- en whippet. Jag läste på om rasen och föll pladask, sen var det igång och hösten 2008 fick jag hämta hem min livs hundkärlek Valanti Madison “Safira” hos kennel Valanti i Dalarna. Sedan dess kan jag inte tänka mig någon annan ras, för mig är whippet en alldeles helt perfekt hund och lagom av allt det där som jag vill ha. Ett och ett halvt år senare fick jag lyckan att hämta hem Jasmine, Magic Colour Jazzo Girl ifrån kennel Magic Colour i Södertälje. Hösten 2014 föddes vår första kull med Jasmine som mamma och då fick Samines Madicken “Astrid” och Samines Lillebror “Lillebror” stanna kvar hemma hos oss och nu har vi en mysig flock på fyra whippets – mitt drömantal.

fia

Min man Daniel spenderar arbetsveckorna med att arbeta som servicetekniker hos Fastighetstvätt i Umeå. Även han är uppväxt med hund, men av raserna gråhund och border collie. Så att det skulle bli whippet var kanske lite otippat men mina whippar gick rakt in i hjärtat på honom. Ett av hans intressen är jakt, så han tycker det är extra roligt med hundarnas spårintresse. Lillebror är även Daniels hund lite extra och det är han som går kurser, ställer ut och ger Lillebror lite extra tid

fiaa.jpg

Vårat mål med uppfödningen är att föda upp sunda, friska och mentalt stabila hundar med de vackra och härligt mångsidiga egenskaperna som whippeten har.

Här bor vi

okt13_001